Noma forår 2015

Grillet løg og syltet løgblomsterSå oprandt dagen endelig, hvor vi skulle en tur til Christianshavn og besøge den fantastiske Reataurant Noma. Vi vidste, at det skulle blive en stor oplevelse, men blev alligevel overrasket over hvor stort det føltes. Jeg har aldrig tidligere deltaget i et madteater af den kaliber.

Aftenen startede med at vi blev ledt gennem køkkenet og ALLE personaler stoppede med deres arbejde, vendte sig mod os, bød velkommen og ønskede os en fantastisk aften!!

Et marineret grønsags-blad… Og sikken en aften! En beskrivelse af alle retterne og den utrolig vide palet af sanseindtryk er nærmest umulig og ville faktisk heller ikke være fair at begive sig ud i, da det faktisk ikke er helt nemt at indfange hvordan oplevelsen af at noget går op i en højere enhed …..fra timingen af retterne, vinene og mængden af detaljer omkring råvarer, producenter, over til malende beskrivelser omkring selve tilberedningen – det var ganske overvældende.

Helt kort dog:

  • Fermentering af mangt og meget – ja nærmest alt
  • Insekter som myrer og græshopper brugt som pulver og krydderi – meget overraskende
  • Fuldstændig sublim Champagne – den kunne jeg sagtens blive forfalden til
  • Vin lagret under jorden i lerampler – en fuldstændig ny smagsoplevelse
  • Rå dybtvandsrejer fisker fra rettet saltlag
  • Grillede nordiske urter/blade – vi skal til at bevare nogle ukrudsbede i haven herhjemme
  • Brød bagt på 12 år gammel surdej
  • Cremet og letsaltet blødt Jomfrusmør
  • Ikke mindst et vidende, stolt og yderst dedikeret personale

Tilbage er kun at sige, Tak Jespers fætter Kristan … vi ses igen på Noma, det er helt sikkert!